Medailonky z vepřové panenky s jablky
Suroviny
- 150 g Cibule
- 400 g Jablka
- 70 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 80 g Džem rybízový
- 200 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Bazalka
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1.2 kg Vepřová panenka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1074 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 1728 mg
- Vláknina 5297.1 mg
- Vitamín A 5297.1 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, opláchnutou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné zhruba 2 cm, posypeme kořením a osolíme. Maso z obou stran i s cibulí osmažíme na másle. Osmažené maso vyjmeme a držíme na teple.
-
2
Do výpeku kápneme worcesterskou omáčku, přilijeme vývar a na mírném plameni vaříme, až šťáva zhoustne.
-
3
V mezičase oloupeme jablka, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kolečka, která lehce podusíme na másle.
-
4
Maso podáváme přelité šťávou s přílohou jablek, na která dáme trochu rybízového džemu.