Nakládané vepřové
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
- 800 g Vepřová panenka
- 200 g Houby nakládané
- 100 ml Olej stolní
- 6 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Pórek
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 10 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 polévková lžíce Chilli omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 32 g
- Sodík 725 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 334.9 mg
- Draslík 1202.6 mg
- Vláknina 7541 mg
- Vitamín A 7541 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou a osušenou panenku nakrájíme na řízečky.
-
2
Z vajec a ostatních surovin - česneku, hořčice, chilli omáčky, sójové omáčky, pepře, solamylu a worcesteru připravíme těstíčko.
-
3
Naložíme maso a necháme 2 dny uležet, poté osmahneme.
-
4
Uvaříme rýži, opečeme pórek, přisypeme k němu rýži a houby. Osolíme a vmícháme petrželku.
-
5
Řízečky z panenky podáváme s připravenou rýží.