Vepřová panenka s dušenou mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Mrkev kořen
  • 10 g Olej olivový
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 g Vepřová panenka
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 295 g
  • Sodík 1405 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 560.6 mg
  • Vláknina 8509.8 mg
  • Vitamín A 8509.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky vepřové panenky velmi jemně naklepeme, osolíme, opepříme, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, petrželku posekáme na jemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky panenky a orestujeme z obou stran. Maso vyjmeme, přisypeme mrkev, osolíme, okořeníme mletým muškátem, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka.

  • 3

    Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou mrkví a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu