Vepřová panenka s dušenou mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 295 g
- Sodík 1405 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 49 mg
- Draslík 560.6 mg
- Vláknina 8509.8 mg
- Vitamín A 8509.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky vepřové panenky velmi jemně naklepeme, osolíme, opepříme, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, petrželku posekáme na jemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky panenky a orestujeme z obou stran. Maso vyjmeme, přisypeme mrkev, osolíme, okořeníme mletým muškátem, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka.
-
3
Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou mrkví a posypeme petrželkou.