Vepřová panenka dušená se sušenými krevetami a čínským zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 290 g Vepřová panenka
  • 2 kávová lžička Krevetová pasta
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 4 ks Zelí čínské
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Krevety sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 88.2 mg
  • Draslík 1625.9 mg
  • Vláknina 13230 mg
  • Vitamín A 13230 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 144.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso před zpracováním necháme cca 30 minut ztuhnout v mrazáku, poté jej ostrým nožem nakrájíme na menší tenké kousky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Přidáme maso a za stálého míchání cca 4 minuty orestujeme. Přisypeme sušené krevety, vmícháme krevetovou pastu, sójovou omáčku, šťávu vymačkanou z limety, cukr, nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek a na nudličky nakrouhané zelí. Vše necháme dusit až do změknutí.

  • 3

    Hotovou směs rozdělíme na vyhřáté talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu