Řízečky z panenky
Suroviny
- 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 200 g Fazole bílé
- 100 g Rajčata
- 200 g Sýr Eidam cihla 30%
- 400 g Vepřová panenka
- 200 ml Olej stolní
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 894 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 63 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 138.5 mg
- Draslík 1549.7 mg
- Vláknina 17406.1 mg
- Vitamín A 17406.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme v misce mouku, vejce, mléko, sůl, pepř, kypřící prášek a vše promícháme. Nastrouháme sýr a přidáme do těstíčka. Vše promícháme.
-
2
Nakrájíme na plátky maso, trochu posypeme moukou a obalujeme v sýrovém těstíčku. Poté ihned smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
-
3
Zelené i bílé fazolky zbavíme nálevu, necháme okapat a smícháme s nakrájenými rajčaty. Podlijeme lžičkou oleje a osmahneme.
-
4
Řízečky podáváme s fazolovou směsí.