Andaluská vepřová panenka
Suroviny
- 500 g Vepřová panenka
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Citrony
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sůl mořská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1381 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 724.7 mg
- Vláknina 3760.5 mg
- Vitamín A 3760.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou panenku očistíme a omyjeme.
-
2
Ostatní ingredience smícháme v míse a utřeme na pastu. Pastou potřeme panenku a necháme do druhého dne proležet v chladničce.
-
3
Panenku nakrájíme na filety a na rozpálené teflonové pánvi je smažíme po každé straně asi 3 minuty.
-
4
Podáváme s dílky citronu a zeleninou připravenou v páře.