Vepřová panenka na koňaku
Suroviny
- 600 g Vepřová panenka
- 200 g Chřest bílý
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 ml Martell cognac
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 18 g
- Sodík 701 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 1257.9 mg
- Vláknina 7577.3 mg
- Vitamín A 7577.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou panenku zalijeme koňakem a necháme nejméně 1 hodinu marinovat.
-
2
Potom maso nakrájíme na nudličky a spolu s plátky česneku zprudka opečeme na části oleje. Přidáme očištěný chřest, oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli a přilijeme trochu sójové omáčky. Vše znovu osmahneme.
-
3
Očištěnou, na silnější kolečka nakrájenou cuketu opečeme na oleji, přidáme omytá, nakrájená rajčata, rozmarýn a nakonec loupaná rajčata. Chvíli povaříme a podáváme k hotovému masu.