Vepřové plátky na bílém víně a šalvějovém pestu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 22 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 1127.3 mg
- Vláknina 3229.3 mg
- Vitamín A 3229.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru dáme šalvěj, mandle, sýr, česnek a 2 lžíce oleje, mixujeme 20 minut.
-
2
Nakrájíme si z masa 16 plátků. Na 8 naříznutých plátků rozetřeme pesto a přiklopíme, také naříznutými, zbylými plátky.
-
3
Na velké pánvi v rozehřátém oleji smažíme 3 minuty z každé strany, osolíme a opepříme.
-
4
Přilijeme víno a necháme 4 minuty vařit, v polovině vaření otočíme.