Golubce
Suroviny
- 250 g Hovězí maso mleté
- 250 g Vepřové maso mleté
- 500 g Kapusta hlávková
- 100 g Anglická slanina
- 80 g Strouhanka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 34 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 162.1 mg
- Draslík 1094.9 mg
- Vláknina 7032.1 mg
- Vitamín A 7032.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 153.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kapustu necháme okapat a rozebereme na listy, kterým odkrojíme silná „žebra“. Listy vložíme do vroucí vody (1,2 l vody) a spaříme.
-
2
Zapékací mísu vytřeme olejem.
-
3
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí, slaninu nakrájíme na kostičky.
-
4
V míse promícháme mleté maso, přidáme cibuli, česnek, slaninu, pepř, rozšlehané vejce a tolik strouhanky, abychom umíchali kompaktní hmotu.
-
5
Z masové směsi tvarujeme válečky, které zabalíme do jednotlivých okapaných spařených listů. Závitky klademe do zapékací mísy, sypeme kmínem, podlijeme vodou (0,4 l vody) a dáme do trouby předehřáté na 160 °C péci na 45 – 50 minut.
-
6
Upečené závitky vyjmeme a držíme na teple, výpek zaprášíme moukou, rozšleháme s vodou a necháme chvíli provařit.
-
7
Závitky podáváme přelité omáčkou.