Svíčkové řezy na víně
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
- 30 g Sádlo vepřové škvařené
- 500 g Vepřové maso mleté
- 300 ml Víno červené
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 36 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 214.3 mg
- Draslík 999.6 mg
- Vláknina 112.6 mg
- Vitamín A 112.6 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svíčkovou pokrájíme na plátky, lehce rukou naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté vepřové maso promícháme s vejcem, hořčicí, solí a pepřem.
-
2
Připravené řízky vložíme do pekáče vymazaného sádlem, na ně navrstvíme mleté maso. V předehřáté troubě zprudka zapečeme, poté podlijeme vínem a pečeme doměkka.