Závitky z telecího masa plněné vepřovým masem
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 30 g Sýr Parmezán
- 80 g Strouhanka
- 150 g Vepřové maso mleté
- 30 g Sýr Parmezán
- 100 g Sádlo škvařené
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín mletý
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 45 g
- Sodík 685 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 301.1 mg
- Draslík 747.5 mg
- Vláknina 1302 mg
- Vitamín A 1302 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme, parmazán nastrouháme.
-
2
Umleté vepřové maso v míse dobře promícháme s česnekem, solí, kořením a sýrem. Masovou hmotu rozdělíme na telecí řízky, zavineme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích se sýrem a ve strouhance. Smažíme z obou stran na sádle dozlatova.