Vejce plněná masovou pěnou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Maso mleté - mix
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 200 g Rajčata
  • 60 g Salát hlávkový
  • 2 kávová lžička Sardelová pasta
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Kapie
  • 0.5 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 273.5 mg
  • Draslík 304.3 mg
  • Vláknina 5016.9 mg
  • Vitamín A 5016.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Po 10 minutách vaření vejce scedíme, opláchneme ve studené vodě, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme podélně na půlky. Vybrané žloutky dáme do misky, spolu s nakrájenou paprikou, mletým masem, máslem, smetanou a sardelovou pastou vyšleháme na hladkou pěnu. Tu dochutíme opatrně solí, pepřem, přimícháme drobně posekanou petrželovou nať a dobře promícháme. Poté směs vložíme do cukrářského sáčku s hrubou trubičkou a ozdobně nastříkáme do důlků po žloutcích.

  • 2

    Na dezertní talíře aaranžujeme na kolečka nakrájená rajčata, listy hlávkového salátu, do středu položíme vždy naplněnou půlku vejce. Povrch pěny ozdobíme tenkým plátkem citrónu a tenkými pásky červené kapie.

Komentáře k receptu