Vejce plněná masovou pěnou
Suroviny
- 150 g Maso mleté - mix
- 70 g Máslo čerstvé
- 20 g Petržel - nať
- 200 g Rajčata
- 60 g Salát hlávkový
- 2 kávová lžička Sardelová pasta
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Citrony
- 0.5 ks Kapie
- 0.5 špetka Sůl
- 0.5 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 33 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 273.5 mg
- Draslík 304.3 mg
- Vláknina 5016.9 mg
- Vitamín A 5016.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Po 10 minutách vaření vejce scedíme, opláchneme ve studené vodě, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme podélně na půlky. Vybrané žloutky dáme do misky, spolu s nakrájenou paprikou, mletým masem, máslem, smetanou a sardelovou pastou vyšleháme na hladkou pěnu. Tu dochutíme opatrně solí, pepřem, přimícháme drobně posekanou petrželovou nať a dobře promícháme. Poté směs vložíme do cukrářského sáčku s hrubou trubičkou a ozdobně nastříkáme do důlků po žloutcích.
-
2
Na dezertní talíře aaranžujeme na kolečka nakrájená rajčata, listy hlávkového salátu, do středu položíme vždy naplněnou půlku vejce. Povrch pěny ozdobíme tenkým plátkem citrónu a tenkými pásky červené kapie.