Plněná krůtí stehna

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Krůtí stehna
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 141.1 mg
  • Draslík 328.3 mg
  • Vláknina 733 mg
  • Vitamín A 733 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté vepřové maso smícháme s 1 nadrobno nakrájenou cibulí, 2 vejci a 2 lžícemi hladké mouky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Vykostěná krůtí stehna naklepeme, naplníme nádivkou, svineme, převážeme silnou bílou nití a osolíme.

  • 3

    V kastrole rozpálíme sádlo, na kterém naplněná stehna opečeme ze všech stran. Přendáme je do jiné nádoby a na tuku zpěníme zbylou nakrájenou cibuli, přidáme 4 lžíce hladké mouky, zasmahneme, zalijeme vodou, zamícháme a chvilku povaříme, až vznikne řídká omáčka. Vložíme zpět plněná stehna, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Hotová stehna vyjmeme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Do omáčky vmícháme kousek másla, porce rozdělíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu