Karbanátky s červenou řepou a bramborovým salátem
Suroviny
- 500 g Brambory
- 60 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Vepřové maso mleté
- 120 g Cibulka jarní
- 450 g Červená řepa sterilovaná
- 60 ml Mléko polotučné
- 3.6 ml Olej olivový
- 15 ml Citronová šťáva
- 90 ml Majonéza
- 2 kávová lžička Hořčice
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 55 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 223.2 mg
- Draslík 1193.8 mg
- Vláknina 14899.2 mg
- Vitamín A 14899.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli a cibulku očistíme, rozkrájíme na malé kousky. Maso smícháme s vejci, cibulí, moukou a mlékem, osolíme a opepříme. Ze masové směsi vytvarujeme 8 karbanátků.
-
2
Brambory uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, smícháme s majonézou, cibulkou, hořčicí a citronovou šťávou. Olej s máslem rozpálíme na pánvi, osmažíme na něm do zlatova karbanátky, které poté servírujeme s bramborovým salátem a oblohou z červené řepy.