Tatarské masové krutony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Vepřové maso mleté
  • 350 g Hovězí maso mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 0.02 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka tatarská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 179.8 mg
  • Draslík 611.9 mg
  • Vláknina 1124.7 mg
  • Vitamín A 1124.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Housky nakrájíme na trojúhelníky - krutony - a navlhčíme je mlékem. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oba druhy masa v míse opepříme, osolíme a dochutíme mletou paprikou, poté přidáme vejce a důkladně promícháme. Masovou směs rozdělíme na 16 stejných dílů, z kterých uděláme malé placky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a masové placky i krutony na něm opečeme dozlatova.

  • 3

    Na servírovacím talíři na každý kruton položíme masovou placku a podle chuti dáme nahoru nakrájenou cibuli, hořčici nebo tatarskou omáčku.

Komentáře k receptu