Vepřové maso v zelných listech (sang choy bow)
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
- 500 g Zelí čínské
- 80 g Kaštany vodní
- 60 g Máta
- 100 ml Chilli omáčka
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 3 kávová lžička Omáčka rybí
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Limetka
- 1 stroužek Česnek
- 8 plátek Salát hlávkový
- 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Koření Orientální
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 29 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 1080.6 mg
- Vláknina 5974.5 mg
- Vitamín A 5974.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté vepřové maso restujeme na rozpáleném oleji ve wok pánvi na středním plameni. Bude hotové asi za 5-6 minut, kdy se začíná drolit. Přidáme k němu thajské koření, prolisovaný česnek, čerstvý nastrouhaný zázvor, na jemno nakrájenou chilli papričku, kolečka jarní cibulky, rybí omáčku (nam pla), limetkovou šťávu, čínské zelí nakrájené na tenké proužky, vodní kaštany a nasekanou čerstvou mátu. Smícháme, opékáme asi 3 minuty, aby zelí zmenšilo svůj objem.
-
2
Podáváme zabalené do 8 zelných listů s řapíkem pro lepší servírování, čtvrtkami limetky a sladkou thajskou (nebo chilli) omáčkou.