Zelné listy s vepřovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1428 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 138.6 mg
- Draslík 780.2 mg
- Vláknina 9657.5 mg
- Vitamín A 9657.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hlávky zelí vybereme zdravé listy, spaříme je horkou vodou, aby změkly. Kroupy trochu podusíme, cibulku osmahneme na kousku másla. Mleté maso osolíme, opepříme, přimícháme cibulku, kroupy, vejce, ochutíme mletým zázvorem a masovou směs rozdělíme na 4 díly. Každý díl zabalíme do zelného listu, vyskládáme do pekáčku, přidáme kousek sádla a podlijeme vývarem. Vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání asi 1/2 hodiny.
-
2
Jednotlivé porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáčku.