Baklažány plněné masovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1080 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 120.1 mg
- Draslík 589.2 mg
- Vláknina 17727.5 mg
- Vitamín A 17727.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme. Strouhanku nasypeme do mléka a necháme nasáknout. Všechny suroviny spolu promícháme a do masové směsi zapracujeme jedno vejce.
-
2
Baklažány (lilky) oloupeme, rozřízneme napůl, vydlabeme dužinu, naplníme masovou směsí a vyskládáme do pekáčku s roztaveným máslem. Podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a pečeme zvolna asi 30 až 35 minut.
-
3
Baklažány rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým pečivem.