Rajčata zapečená s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Žemle tuková
  • 15 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 700 g Vepřové maso mleté
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1286 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 106.7 mg
  • Draslík 1104.9 mg
  • Vláknina 8963.3 mg
  • Vitamín A 8963.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno, sýr nastrouháme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

  • 2

    Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme, přimícháme v mléce namočené a vyždímané housky. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj polovinu masa, posypeme cibulí, polovinou sýra, na maso navrstvíme plátky rajčat, osolíme, opepříme, zakryjeme druhou polovinou masa. Zasypeme sýrem, česnekem a petrželkou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut.

  • 3

    Naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu