Masové kuličky s žampiony
Suroviny
- 250 g Cibule
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 150 g Žampiony čerstvé
- 200 g Celer řapíkatý
- 125 g Vepřové maso mleté
- 180 g Paprika červená
- 250 g Hovězí maso mleté
- 10 g Mouka pšeničná hladká
- 300 ml Víno jablečné
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 13 g
- Sodík 590 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 756 mg
- Vláknina 6815 mg
- Vitamín A 6815 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme vepřové maso s hovězím, směs osolíme a opepříme. Na pomoučené desce z ní uděláme 16 stejných kuliček.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme do něj masové kuličky a zprudka je smažíme. Vyjmeme je a osušíme na papírových ubrouscích. Hrnec odstavíme na mírnější oheň, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a několik minut smažíme.
-
3
Do hrnce vrátíme masové kuličky, přilijeme jablečné víno, přidáme rajský protlak, nakrájený celer, papriku, žampiony, cukr, podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, přikryjeme a 20-30 minut zvolna podusíme. Ihned podáváme.