Slepičí galantina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1500 g Slepice
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Celer bulvový
  • 80 g Petržel kořen
  • 120 g Sůl
  • 8 g Pepř černý mletý
  • 150 g Telecí maso mleté
  • 150 g Vepřové maso mleté
  • 100 g Slanina vepřová
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 6115 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 237.5 mg
  • Draslík 652.3 mg
  • Vláknina 3010.5 mg
  • Vitamín A 3010.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme oloupanou kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, přilijeme vodu a dáme vařit. Omytou slepici nařízneme na prsní kosti a opatrně stáhneme z kůže. Kůži vyrovnáme a zašijeme otvory po křídlech a stehnech. Maso okrájíme od kostry, nařežeme na plátky, které rozložíme stejnoměrně na kůži a osolíme. Kostru přidáme do hrnce ke kořenové zelenině. Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme mleté telecí a vepřové maso, prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Housku nakrájenou na kostičky namočíme v mléce a přidáme k mletému masu. Osolíme, okořeníme, přidáme nakrájenou slaninu a vejce, důkladně promícháme. Nádivku stejnoměrně rozložíme na plátky slepičího masa a srolujeme. Dobře svážeme na obou koncích, střední část buď sešijeme nebo také pevně ovážeme provázkem. Roládu vložíme do hrnce s vývarem a vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Maso necháme vychladnout ve vývaru, ten můžeme použít na slepičí polévku. Vychladlou roládu nakrájíme na plátky, které rozložíme na oválný tác a servírujeme ozdobené čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu