Špenátové koule
Suroviny
- 450 g Špenát listový čerstvý
- 125 g Vepřové maso mleté
- 25 g Bambusové výhonky konzervované
- 10 g Šunka dušená
- 150 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Sezam - semena
- 1 kávová lžička Voda pitná
- 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 2 kávová lžička Solamyl
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 0.5 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.25 hrst Pažitka
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 11 g
- Sodík 363 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 85.8 mg
- Draslík 859.1 mg
- Vláknina 7475 mg
- Vitamín A 7475 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zázvor, cibuli, bambusové výhonky a šunku drobně nakrájíme.
-
2
Maso rozmixujeme, vložíme do mísy a do masa vmícháme mírně rozšlehaná vejce.
-
3
Do jiné mísy dáme zázvor s cibulí, přelijeme vroucí vodou, necháme 5 minut odstát. Vodu poté slijeme, přidáme maso a vejce, bambusové výhonky, šunku a Solamyl. Řádně promícháme a utvoříme 12 kuliček.
-
4
Ze špenátových listů odstraníme řapíky, čepele vložíme do vroucí vody, krátce povaříme. Necháme okapat a rozkrájíme na velmi tenké proužky, které smícháme se sezamem. Masové kuličky důkladně obalíme ve špenátu, narovnáme na talíř ze žáruvzdorného materiálu a vložíme do bambusového pařáčku. Přikryjeme a vaříme v páře 10 minut.
-
5
Vývar přivedeme k varu, vmícháme škrobovou moučku rozmíchanou ve vodě, přidáme sójovou omáčku, sezamový olej a nasekanou pažitku.
-
6
Hotové kuličky upravíme na předehřátý talíř, přelijeme omáčkou a servírujeme.