Špenátové koule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Špenát listový čerstvý
  • 125 g Vepřové maso mleté
  • 25 g Bambusové výhonky konzervované
  • 10 g Šunka dušená
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Sezam - semena
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.25 hrst Pažitka
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 85.8 mg
  • Draslík 859.1 mg
  • Vláknina 7475 mg
  • Vitamín A 7475 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor, cibuli, bambusové výhonky a šunku drobně nakrájíme.

  • 2

    Maso rozmixujeme, vložíme do mísy a do masa vmícháme mírně rozšlehaná vejce.

  • 3

    Do jiné mísy dáme zázvor s cibulí, přelijeme vroucí vodou, necháme 5 minut odstát. Vodu poté slijeme, přidáme maso a vejce, bambusové výhonky, šunku a Solamyl. Řádně promícháme a utvoříme 12 kuliček.

  • 4

    Ze špenátových listů odstraníme řapíky, čepele vložíme do vroucí vody, krátce povaříme. Necháme okapat a rozkrájíme na velmi tenké proužky, které smícháme se sezamem. Masové kuličky důkladně obalíme ve špenátu, narovnáme na talíř ze žáruvzdorného materiálu a vložíme do bambusového pařáčku. Přikryjeme a vaříme v páře 10 minut.

  • 5

    Vývar přivedeme k varu, vmícháme škrobovou moučku rozmíchanou ve vodě, přidáme sójovou omáčku, sezamový olej a nasekanou pažitku.

  • 6

    Hotové kuličky upravíme na předehřátý talíř, přelijeme omáčkou a servírujeme.

Komentáře k receptu