Vepřové plátky s bylinkovou omáčkou a domácími těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 15 g
- Sodík 909 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 53.6 mg
- Draslík 684 mg
- Vláknina 7953 mg
- Vitamín A 7953 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky z vepřové kýty naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opékáme na pánvi na oleji z každé strany asi 2 minuty.
-
2
Plátky vyjmeme a do výpeku přidáme oloupané, na kousky nakrájené kedlubny a jemně nasekaný česnek. Osmahneme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme.
-
3
Podušenou směs potom rozmixujeme, dochutíme citronovou šťávou, bazalkou a nasekanou pažitkou.
-
4
Plátky masa upravíme na talíř s omáčkou a podáváme s vařenými domácími těstovinami.