Selské řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 150 g Slanina vepřová
  • 400 g Kapusta hlávková
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 250 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 962 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 311.1 mg
  • Draslík 1245.7 mg
  • Vláknina 6969.7 mg
  • Vitamín A 6969.7 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na tenčí plátky, naklepeme a osolíme. Očištěnou kapustu opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Obě cibule a slaninu nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V menším rendlíku osmažíme slaninu s jednou cibulí, přimícháme kapustu a na mírném plameni dusíme. K měkké kapustě vmícháme rozšlehaná vejce, pepř a zahustíme strouhankou. Směs necháme zchladnout, poté jí naplníme řízky.

  • 3

    Řízky zavineme, sepneme jehlou, poprášíme moukou a osmažíme spolu s druhou cibulí na sádle dozlatova. Závitky zalijeme vodou a na mírném plameni dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme na tuk, zaprášíme zbylou moukou, zarestujeme, zalijeme vývarem a alespoň 10 minut za častého míchání povaříme.

  • 4

    Závitky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu