Vepřová kýta s vermutem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Vepřová kýta
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 120 ml Dolin - Vermouth
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 108.9 mg
  • Draslík 563.6 mg
  • Vláknina 117.1 mg
  • Vitamín A 117.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Na oleji plátky smažíme z obou stran dozlatova. Řízky vyjmeme, do výpeku přimícháme rajčatový protlak, vegetu, půl minuty smažíme, poté vmícháme hořčici, zalijeme vodou a chvilku povaříme.

  • 2

    Do omáčky vrátíme maso a dusíme na mírném plameni zhruba půl hodiny. Udušené maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Omáčku ochutíme bílým vermutem, cukrem a minutu vaříme.

  • 3

    Maso podáváme přelité omáčkou a posypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu