Vepřová kýta s vermutem
Suroviny
- 650 g Vepřová kýta
- 50 ml Olej rostlinný
- 120 ml Dolin - Vermouth
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 0.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 37 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 108.9 mg
- Draslík 563.6 mg
- Vláknina 117.1 mg
- Vitamín A 117.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Na oleji plátky smažíme z obou stran dozlatova. Řízky vyjmeme, do výpeku přimícháme rajčatový protlak, vegetu, půl minuty smažíme, poté vmícháme hořčici, zalijeme vodou a chvilku povaříme.
-
2
Do omáčky vrátíme maso a dusíme na mírném plameni zhruba půl hodiny. Udušené maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Omáčku ochutíme bílým vermutem, cukrem a minutu vaříme.
-
3
Maso podáváme přelité omáčkou a posypané petrželovou natí.