Taliány
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 28 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 132.2 mg
- Draslík 609.8 mg
- Vláknina 332.6 mg
- Vitamín A 332.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné hovězí maso a 700 g vepřového masa nakrájíme na 1,5 cm velké kostky, posypeme 20 g rychlosoli, vmícháme 100 g drceného ledu a pod fólií necháme 24 hodin odležet v chladničce.
-
2
Druhý den umeleme zbylé vepřové maso, přidáme 4 g rychlosoli, 100 g drceného ledu, česnek, pepř, zázvor a kardamom. V robotu rozmícháme. Tuto směs vmícháme do odleželého masa a rozsekáme v robotu. Vzniklou hmotu plníme do střev a převážeme provázkem tak, abychom vytvořili buřty 10 cm dlouhé. Taliány přelijeme lákem, zatížíme a necháme v chladničce 24 hodin.
-
3
Lák připravíme smícháním vody s rychlosolí.