Vepřový steak plněný špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1123 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 1287.3 mg
- Vláknina 5885 mg
- Vitamín A 5885 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenátové listy vhodíme do vroucí osolené vody a necháme 3 minuty blanšírovat. Scedíme a necháme okapat. Vyšší vepřové steaky nařízneme vprostřed, aby vznikla dostatečná kapsa na naplnění.
-
2
Na másle zpěníme cibuli nasekanou nadrobno a prolisovaný česnek, přidáme okapaný špenát a necháme 4 minuty podusit. Osolíme, opepříme a zjemníme smetanou. Hotovým špenátem naplníme kapsy, sepneme párátkem, maso ochutíme grilovacím kořením a necháme péct na grilu 5 minut z každé strany dozlatova.