Vepřové řízky smažené v bramborovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Brambory
  • 80 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 600 g Vepřová kýta
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 223.2 mg
  • Draslík 603.3 mg
  • Vláknina 750 mg
  • Vitamín A 750 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. V míse z nastrouhaných brambor, vajíček, piva a mouky vypracujeme hladké těstíčko.

  • 2

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně neklepeme, osolíme a obalíme v připraveném těstíčku.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka.

  • 4

    Upečené řízky podáváme posypané nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu