Vepřové řízky smažené v bramborovém těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 43 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 223.2 mg
- Draslík 603.3 mg
- Vláknina 750 mg
- Vitamín A 750 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. V míse z nastrouhaných brambor, vajíček, piva a mouky vypracujeme hladké těstíčko.
-
2
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně neklepeme, osolíme a obalíme v připraveném těstíčku.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka.
-
4
Upečené řízky podáváme posypané nastrouhaným sýrem.