Houbové ragů s vepřovým na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 5 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 14.4 mg
- Draslík 476.1 mg
- Vláknina 2600 mg
- Vitamín A 2600 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové plátky a houby kuchyňsky očistíme a nakrájíme na stejně velké drobné kousky. Cibuli nasekáme nadrobno, škrob rozmícháme ve 2 lžících vody. Kousky masa a hub zprudka orestujeme na oleji v hluboké pánvi, aby neztrácely šťávu. K orestované směsi přisypeme nasekanou cibuli, přidáme kečup a grilovací koření a směs ochutíme solí. Poté přimícháme do masa rozmíchaný škrob a směs dusíme, dokud není maso měkké. Nakonec vmícháme smetanu a pokrm necháme prohřát za stálého míchání. Takto připravené maso s houbami podáváme teplé.