Vepřové závitky na řecký způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1057 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 134.5 mg
- Draslík 729.9 mg
- Vláknina 2266.4 mg
- Vitamín A 2266.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso rozporcujeme na 4 plátky, omyjeme je a osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.
-
2
Olivy vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku opláchneme vodou a nasekáme najemno. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.
-
3
V míse rozmačkáme sýr a smícháme ho s petrželkou a olivami, dochutíme majoránkou a rozetřeme na jednu stranu řízků. Plátky masa pevně zavineme a zajistíme proti rozevření párátky.
-
4
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm krátce osmažíme ze všech stran. Pak přilijeme víno, přidáme nakrájená rajčata, promícháme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 25 minut. Během dušení občas promícháme a v případě potřeby podléváme vínem. Když jsou závitky měkké, dáme je na servírovací talíře, omáčku ještě dochutíme pepřem a solí, a nalijeme jí k závitkům.