Vepřové závitky na řecký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Parmezán
  • 50 g Olivy černé
  • 3 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 dl Víno bílé
  • 0.6 kg Vepřová kýta
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1057 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 134.5 mg
  • Draslík 729.9 mg
  • Vláknina 2266.4 mg
  • Vitamín A 2266.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso rozporcujeme na 4 plátky, omyjeme je a osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 2

    Olivy vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku opláchneme vodou a nasekáme najemno. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    V míse rozmačkáme sýr a smícháme ho s petrželkou a olivami, dochutíme majoránkou a rozetřeme na jednu stranu řízků. Plátky masa pevně zavineme a zajistíme proti rozevření párátky.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm krátce osmažíme ze všech stran. Pak přilijeme víno, přidáme nakrájená rajčata, promícháme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 25 minut. Během dušení občas promícháme a v případě potřeby podléváme vínem. Když jsou závitky měkké, dáme je na servírovací talíře, omáčku ještě dochutíme pepřem a solí, a nalijeme jí k závitkům.

Komentáře k receptu