Voňavá vepřová pečeně na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1030 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 331 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 216 mg
- Draslík 1016.8 mg
- Vláknina 8615 mg
- Vitamín A 8615 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme se solí, rozmarýnem a olejem. Směsí potřeme ze všech stran maso, které ponecháme vcelku.
-
2
Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a 15 minut pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.
-
3
V době, kdy pečeme maso, oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
-
4
Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou cibuli a mrkev, maso posypeme kmínem a tymiánem a pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme suchým bílým vínem.
-
5
Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.