Živáňská ze tří druhů masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 56 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 120.6 mg
- Draslík 486.6 mg
- Vláknina 3437.4 mg
- Vitamín A 3437.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.
-
2
Všechny 3 druhy masa nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, posypeme paprikou, potřeme olejem, naskládáme do mísy a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odležet. Čím déle maso marinujeme, tím lépe.
-
3
Marinované kousky masa pak napichujeme střídavě s cibulí a slaninou na grilovací jehly nebo dřevěné špejle. Grilujeme na mřížce, nebo můžeme opéct ve velké pánvi v rozpáleném oleji. V tom případě nejprve prudce opečeme, pak zmírníme oheň a pomalu dopékáme.