Vepřové závitky s vaječnou náplní
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
- 40 g Máslo čerstvé
- 4 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 400 g Vepřová kýta
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 6 ks Vejce slepičí
- 2 ks Párky bezlepkové
- 40 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Hořčice
- 3 polévková lžíce Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 57 g
- Sodík 859 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 469.8 mg
- Draslík 567.7 mg
- Vláknina 2671 mg
- Vitamín A 2671 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli zpěníme na pánvi na másle. Ke zpěněné cibuli přisypeme mraženou kořenovou zeleninu a krátce orestujeme. Potom do této směsi přidáme 4 vejce, a připravíme klasická míchaná vajíčka. Vepřové plátky z kýty naklepeme, ochutíme pepřem a solí a každý kousek masa z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý plátek masa s hořčicí dáme po plátku anglické slaniny a na slaninu rozdělíme připravenou vaječnou směs se zeleninou. Na vaječnou směs na plátcích z kýty dáme na závěr po tenkém bezlepkovém párku. Nakonec takto připravné plátky masa sbalíme do závitků a zajistíme grilovacími špejlemi, nebo párátky a vložíme svinuté závitky do pečicí, tukem vymazané, nebo vylité nádoby, a vepřové závitky ještě poklademe kousky slaniny, podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě doměkka za stálého podlévání vodou. Tyto závitky podáváme teplé s různými přílohami.