Vepřové maso s koprem
Suroviny
- 200 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 hrst Kopr čerstvý
- 1 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 28 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 189.7 mg
- Draslík 507.2 mg
- Vláknina 1029 mg
- Vitamín A 1029 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.
-
2
V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme rozkrájené maso, promícháme a necháme odležet.
-
3
Kopr opláchneme, necháme okapat a krájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme nakrájený kopr a směs za stálého míchání smažíme. Když kopr začne vadnout, přidáme sójovou omáčku, kmín a Vegetu. Směs stále mícháme, podle chuti přisypeme sůl a přilijeme ocet. Vše na závěr ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.