Vepřové maso s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Kopr čerstvý
  • 1 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 189.7 mg
  • Draslík 507.2 mg
  • Vláknina 1029 mg
  • Vitamín A 1029 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.

  • 2

    V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme rozkrájené maso, promícháme a necháme odležet.

  • 3

    Kopr opláchneme, necháme okapat a krájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme nakrájený kopr a směs za stálého míchání smažíme. Když kopr začne vadnout, přidáme sójovou omáčku, kmín a Vegetu. Směs stále mícháme, podle chuti přisypeme sůl a přilijeme ocet. Vše na závěr ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu