Hlávkové zelí s vepřovým masem po čínsku
Suroviny
- 100 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Pórek
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 dl Voda pitná
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 29 g
- Sodík 670 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 33.5 mg
- Draslík 2260 mg
- Vláknina 56825 mg
- Vitamín A 56825 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 387.4 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek. Do směsi dáme nakrájené maso, promícháme a necháme odležet.
-
2
Pórek omyjeme a nakrájíme šikmo na delší proužky. Zelí opláchneme, odstraníme z něj košťál a silná žebra. Ze slabších částí listů nakrájíme nudličky.
-
3
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a vložíme na něj zelí. Ihned posolíme a stále mícháme, smažíme přibližně 5 až 8 minut. Zelí musí zůstat polosyrové.
-
4
V druhé pánvi na rozpáleném zbylé části oleje prudce osmažíme za stálého míchání maso, obalené v směsi Solamylu, vody a bílku. Když zbělá, přendáme obsah pánve k zelí. Přisypeme nakrájený pórek, podle chuti přidáme sójovou omáčku, kmín, Vegetu a sůl. Na závěr přidáme pro zvýraznění chuti ocet, směs důkladně promícháme a podáváme.