Hlávkové zelí s vepřovým masem po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 dl Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 670 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 2260 mg
  • Vláknina 56825 mg
  • Vitamín A 56825 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 387.4 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek. Do směsi dáme nakrájené maso, promícháme a necháme odležet.

  • 2

    Pórek omyjeme a nakrájíme šikmo na delší proužky. Zelí opláchneme, odstraníme z něj košťál a silná žebra. Ze slabších částí listů nakrájíme nudličky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a vložíme na něj zelí. Ihned posolíme a stále mícháme, smažíme přibližně 5 až 8 minut. Zelí musí zůstat polosyrové.

  • 4

    V druhé pánvi na rozpáleném zbylé části oleje prudce osmažíme za stálého míchání maso, obalené v směsi Solamylu, vody a bílku. Když zbělá, přendáme obsah pánve k zelí. Přisypeme nakrájený pórek, podle chuti přidáme sójovou omáčku, kmín, Vegetu a sůl. Na závěr přidáme pro zvýraznění chuti ocet, směs důkladně promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu