Vepřové maso na zázvoru s kešu oříšky
Suroviny
- 100 g Ořechy Kešu
- 400 g Vepřové maso libové
- 100 g Zázvor celý
- 30 g Koriandr čerstvý
- 2 ks Citrony
- 5 ks Chilli paprička
- 5 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 32 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 503.9 mg
- Vláknina 9439.5 mg
- Vitamín A 9439.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2532.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté maso osušíme a pokrájíme na proužky o tloušťce cca 1 cm. V misce si připravíme marinádu: šťávu ze 2 citronů smícháme s rybí a ústřicovou omáčkou a přidáme cukr. Vzniklou směsí přelijeme proužky vepřového masa a necháme 30 minut marinovat.
-
2
Oloupaný zázvor pokrájíme na drobné nudličky a namočíme ve studené vodě. Omytou chilli papričku rozkrojíme na polovinu, odstraníme z ní semínka a posekáme na malé kousky. Oloupaný česnek nasekáme na kousky. Očištěné a omyté jarní cibulky nakrájíme šikmo na asi 2 cm široké kousky. Koriandr omyjeme a ze stonků otrháme lístky.
-
3
Do woku s rozehřátým olejem vložíme pokrájeného vepřové maso, které jsme předtím vyndali z marinády. Masto restujeme asi 5 minut, během restování stále mícháme. Opečené vepřové vyjmeme z woku a odložíme stranou při pokojové teplotě.
-
4
Do woku nyní vhodíme nasekaný česnek a opečeme ho, potom přidáme kešu oříšky a 1 minutu opékáme. Vložíme ještě maso a zázvor s chilli papričkami. Pečeme 3 minuty, poté zakapeme sójovou omáčkou, zamícháme kousky jarních cibulek a lístky koriandru a ještě 1 minutu restujeme. V průběhu restování směs neustále mícháme.