Kýta plněná čabajkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 31 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 41.9 mg
- Draslík 226.9 mg
- Vláknina 835 mg
- Vitamín A 835 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu nařízneme z boku dostatečně do hloubky, aby se do řezu vešla klobása. Řez nasolíme a naplníme klobásou vcelku, spíchneme párátky nebo jehlami. Kýtu vložíme do pekáče na plátky slaniny, zalijeme rozpuštěným sádlem, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a zakryté pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podle potřeby podléváme vodou a později vypečenou šťávou. Hotové maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou, dochutíme a krátce povaříme. Plátky masa naskládáme na plochou mísu a zalijeme hotovou šťávou.