Kýta plněná čabajkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 500 g Vepřová kýta
  • 200 g Klobása - Čabajka
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Sádlo vepřové škvařené
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 41.9 mg
  • Draslík 226.9 mg
  • Vláknina 835 mg
  • Vitamín A 835 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nařízneme z boku dostatečně do hloubky, aby se do řezu vešla klobása. Řez nasolíme a naplníme klobásou vcelku, spíchneme párátky nebo jehlami. Kýtu vložíme do pekáče na plátky slaniny, zalijeme rozpuštěným sádlem, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a zakryté pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podle potřeby podléváme vodou a později vypečenou šťávou. Hotové maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou, dochutíme a krátce povaříme. Plátky masa naskládáme na plochou mísu a zalijeme hotovou šťávou.

Komentáře k receptu