Vepřová kýta na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 800 g Vepřová kýta
  • 120 g Sádlo syrové
  • 60 g Koriandr čerstvý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 2061 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 162.5 mg
  • Draslík 858.1 mg
  • Vláknina 3390 mg
  • Vitamín A 3390 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu potřeme solí s drceným koriandrem a necháme 2 hodiny uležet v chladnu.

  • 2

    Uleželé maso poprášíme moukou a vložíme na sádlem vymazaný pekáč. Pečeme na mírno, podle potřeby podléváme vodou a výpekem. Když je maso napůl měkké, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a dopečeme. Hotové maso nakrájíme na plátky a zalijeme šťávou.

Komentáře k receptu