Steak se salsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 34 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 135.4 mg
- Draslík 929.9 mg
- Vláknina 3638.5 mg
- Vitamín A 3638.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z krkovičky nakrájíme steaky. Maso potřeme po všech stranách troškou oleje, posypeme pepřovým kořením. Rajčata krátce spaříme vroucí vodou, oloupeme slupky, odstraníme semínka, rajčata nasekáme najemno. Nasekanou hmotu dáme do mísy s rajskou šťávou, jednou lžící oleje, cibulí, křenem, petrželkou a černým pepřem, dobře promícháme. Zakryjeme a necháme jednu hodinu odpočinout.
-
2
Gril předehřejeme na střední stupeň.
-
3
Steaky dáme na grilovací mřížku a asi 5 minut grilujeme po každé straně, dokud nezhnědnou a nedosáhnou požadovaného stupně propečení. Podáváme se salsou a zdobíme čerstvou petrželkou.