Milánské vepřové řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 32 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 115 mg
- Draslík 712.6 mg
- Vláknina 136.5 mg
- Vitamín A 136.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.
-
2
Ve výpeku osmahneme mouku, přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak a kečup a vše povaříme, až se bude tuk oddělovat. Nakonec šťávu osolíme a okořeníme utřeným česnekem.
-
3
Řízky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.