Gratinované vepřové řízky s vejci a salámem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 59 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 412.8 mg
- Draslík 656.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.
-
2
Na jiné pánvi připravíme sázená vejce a salám nakrájený na kolečka opečeme na oleji.
-
3
Řízky vložíme do zapékacích misek, poklademe kolečky salámu, sázenými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem.
-
4
Pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr začne tavit.