Gratinované vepřové řízky s vejci a salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Salám jemný
  • 120 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 412.8 mg
  • Draslík 656.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.

  • 2

    Na jiné pánvi připravíme sázená vejce a salám nakrájený na kolečka opečeme na oleji.

  • 3

    Řízky vložíme do zapékacích misek, poklademe kolečky salámu, sázenými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem.

  • 4

    Pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr začne tavit.

Komentáře k receptu