Vepřová kýta po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 50 ml Víno červené
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 plátek Citronová kůra
  • 4 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 114.2 mg
  • Draslík 1829.5 mg
  • Vláknina 53968.8 mg
  • Vitamín A 53968.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou kýtu osolíme, vložíme do kastrolu a podlijeme vodou. Přidáme celý pepř, bobkový list, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a kousek citronové kůry.

  • 2

    Maso pečeme ve vyhřáté troubě za občasného přelévání šťávou. Podle potřeby podléváme horkou vodou.

  • 3

    Měkké maso nakrájíme na porce, přelijeme šťávou, do které jsme přilili červené víno a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu