Vepřová kýta po vídeňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 800 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Petržel kořen
  • 0.25 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 1358.1 mg
  • Vláknina 19705.8 mg
  • Vitamín A 19705.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a přivedeme k varu. Potom k zelenině přidáme omytou kýtu a vše dusíme doměkka na mírném ohni.

  • 2

    Omytá, na plátky nakrájená rajčata zalijeme vínem, osolíme a dusíme. Po chvíli je prolisujeme a odpaříme na hustotu kaše.

  • 3

    Měkkou kýtu nakrájíme na porce a podáváme s rajčatovou kaší a vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu