Plněné kotlety na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Vepřové kotlety
  • 100 g Šunka uzená
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Sádlo vepřové škvařené
  • 400 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Víno bílé
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 277.5 mg
  • Draslík 940.2 mg
  • Vláknina 2408.1 mg
  • Vitamín A 2408.1 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozpůlíme. Očištěné žampiony nakrájíme na silnější plátky, kotlety vcelku vykostíme.

  • 2

    Kotlety rozkrájíme na silnější plátky, v každé kotletě vyřízneme kapsu. Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme silnějšími plátky šunky a polovinou vejce. Okraje kapsy sklepneme, kotlety obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Poté vmícháme žampiony, zalijeme vývarem i vínem a dusíme doměkka.

  • 3

    Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme zbylou mouku, zředíme smetanou a za stálého míchání vaříme alespoň 10 minut.

  • 4

    Kotlety podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu