Pošumavské kotlety plněné šťouchanými brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 83 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Šunka uzená
  • 700 g Vepřové kotlety
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Cibule
  • 5 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 798 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 138.6 mg
  • Draslík 1194.7 mg
  • Vláknina 8985 mg
  • Vitamín A 8985 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a omyjeme brambory, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a vaříme je asi 20 minut doměkka. Uvařené scedíme. Mezitím si očistíme cibule, drobně je pokrájíme a polovinu v pánvi na másle usmažíme dozlatova. Cibuli přimícháme do brambor, které rozšťoucháme.

  • 2

    Vepřové maso z kotlety (bez kosti) omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Maso zlehka naklepeme, osolíme, posypeme dost silně pepřem, a rozložíme na pracovní plochu. Na každý plátek položíme plátek kvalitní uzené šunky, kopeček šťouchaných brambor a plátky zabalíme do závitků tak, aby nádivka byla dokonale zabalená. Konce zachytíme párátky nebo závitky ovážeme nití.

  • 3

    V pekáčku si rozehřejeme sádlo s olejem. Cibuli dáme na omastek a zpěníme ji. Přidáme na ni závitky a s cibulí je osmažíme dozlatova z každé strany. Poprášíme je moukou a ještě smažíme do zlatohněda. Přilijeme 5 dl vody, pekáček zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme a zároveň dusíme při 180°C přibližně 45 minut. Občas závitky otočíme, v případě potřeby přilijeme 1 dl vody.

  • 4

    Měkké závitky vyjmeme z výpeku, odstraníme z nich párátka nebo nitě. Do výpeku přimícháme hořčici, dochutíme solí, závitky vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu