Kotlety v bramboráku
Suroviny
- 400 g Brambory
- 50 g Cibule
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 8 g Sůl
- 9 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 4 g Pepř černý mletý
- 6 g Majoránka
- 50 g Sádlo škvařené
- 500 g Vepřové kotlety
- 100 ml Mléko polotučné
- 40 ml Olej olivový
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1753 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 162.2 mg
- Draslík 942.8 mg
- Vláknina 11081.5 mg
- Vitamín A 11081.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové kotlety nakrojíme na okrajích, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran.
-
2
Oloupané brambory nastrouháme na jemnějším struhadle, přidáme vejce, mouku, majoránku, sůl a pepř, najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, případně zředíme trochou mléka. Na pánvi rozpálíme sádlo a naběračkou nalijeme část těsta, položíme opečenou kotletu a zalijeme další várkou těsta. Opečeme dozlatova, obrátíme a opečeme z druhé strany. Takto zpracujeme všechno těsto a kotlety. Podáváme teplé.