Vepřové kotlety plněné pikantní směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 31 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 142.8 mg
- Draslík 372.7 mg
- Vláknina 1391.8 mg
- Vitamín A 1391.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cilule oloupeme a nakrájíme na jemno, salám pokrájíme na malé kousky, sýr rozdrobíme.
-
2
Nejprve připravíme náplň: v pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm krátce osmahneme polovinu cibule, podlijeme trochou vína, osolíme, opepříme a necháme 5 minut pod pokličkou dusit. Potom cibuli necháme vychladnout, přidáme k ní rozdrobený sýr, nakrájený salám, zbylou část cibule a žloutek, vše důkladně promícháme.
-
3
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, odřízneme kosti, naklepeme, opepříme a osolíme. Na každou kotletu rozložíme část náplně, zabalíme, párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.
-
4
V pánvi rozpálíme zbylou polovinu oleje, na něm zabalené kotlety zprudka z obou stran osmahneme. Poté zmírníme oheň, kotlety podlijeme vínem a dusíme do měkka asi 20 minut.
-
5
Během dušení obracíme.