Vepřové kotlety plněné pikantní směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 80 g Salám uherský
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 142.8 mg
  • Draslík 372.7 mg
  • Vláknina 1391.8 mg
  • Vitamín A 1391.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cilule oloupeme a nakrájíme na jemno, salám pokrájíme na malé kousky, sýr rozdrobíme.

  • 2

    Nejprve připravíme náplň: v pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm krátce osmahneme polovinu cibule, podlijeme trochou vína, osolíme, opepříme a necháme 5 minut pod pokličkou dusit. Potom cibuli necháme vychladnout, přidáme k ní rozdrobený sýr, nakrájený salám, zbylou část cibule a žloutek, vše důkladně promícháme.

  • 3

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, odřízneme kosti, naklepeme, opepříme a osolíme. Na každou kotletu rozložíme část náplně, zabalíme, párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.

  • 4

    V pánvi rozpálíme zbylou polovinu oleje, na něm zabalené kotlety zprudka z obou stran osmahneme. Poté zmírníme oheň, kotlety podlijeme vínem a dusíme do měkka asi 20 minut.

  • 5

    Během dušení obracíme.

Komentáře k receptu