Vepřové kotlety s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 51 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 765.9 mg
- Vláknina 2013.1 mg
- Vitamín A 2013.1 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety po kraji nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Tymián nakrájíme nadrobno, cibuli pokrájíme na tenké plátky. Kotlety potřeme olejem z odměřené dávky, posypeme tymiánem, pod fólií necháme v chladničce alespoň tři hodiny uležet.
-
2
Odleželé kotlety po obou stranách osmažíme na oleji, vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, vsypeme cibuli, zarestujeme. K cibuli vrátíme kotlety a dusíme, až je maso měkké.