Vepřové kotlety pečené s jablky a švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 34 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 205.2 mg
- Draslík 1153.2 mg
- Vláknina 7428.9 mg
- Vitamín A 7428.9 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na klínky a zakapeme citronovou šťávou, sušené švestky nakrájíme na klínky. Kotlety vcelku vykostíme, protáhneme polovinou jablek a švestek, osolíme a opepříme, zakapeme slivovicí, vložíme do pekáče a necháme odležet alespoň 4 hodiny. Marinované maso podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Když je maso poloměkké, přidáme zbylé ovoce a dopečeme. Na závěr do výpeku vmícháme smetanu a už jen prohřejeme.
-
2
Maso servírujeme nakrájené na plátky, přelité omáčkou i s ovocem.