Valonské kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 33 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 1243.5 mg
- Vláknina 13477.8 mg
- Vitamín A 13477.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 162.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti a po obvodu nařízneme. Kotlety naklepeme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a přendáme na nahřátou mísu.
-
2
Na zbylém sádle osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli dozlatova, vmícháme hladkou mouku a znovu osmahneme. Podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a přilijeme víno. Vložíme zpět kotlety a zvolna dusíme doměkka.
-
3
V osolené vodě uvaříme očištěnou petržel a nakrájíme ji na plátky. Osmahneme je na rozehřátém másle a přidáme do hotového pokrmu.
-
4
Podáváme se špagetami, které před podáváním nakrájíme.